Drop us a line

  • Contact+32 (0)2 5133368
  • Winston Churchilllaan 248 1180 Uccle

Voor consultants

U bent een consultant die in België wil komen werken?

Aan consultanten (freelancers of bedienden; Europeanen of niet-Europeanen) biedt Axeasy Easy Acces tot de Belgische arbeidsmarkt: wij helpen u op neutrale en onafhankelijke wijze met het afhandelen van alle administratieve formaliteiten i.v.m. het wonen en werken in België.
U bent consultant en u hebt een aanbieding gekregen om in België te komen werken. U heeft wellicht gehoord van de complexe administratieve structuur van dit land, de taalproblemen, de ingewikkelde arbeidswetgeving en sociale wetgeving (die bovendien voortdurend veranderen), de bureaucratie die zelfs de eenvoudigste administratieve formaliteiten tijdrovend maakt, …

U zal binnenkort in België aankomen (of bent er al!) en wil zo snel mogelijk aan de slag, maar u wordt geconfronteerd met een berg kleine en grote praktische problemen, waar u eigenlijk geen tijd voor heeft. Waar zal ik gaan wonen? Wat moet ik precies doen om mij legaal in een Belgische gemeente te vestigen? Welk professioneel statuut zal ik aannemen (bediende, zelfstandige, eigen bedrijf of niet, …) en aan welke formaliteiten moet ik hiervoor voldoen? Wat zijn mijn fiscale en sociale verplichtingen? Hoe vind ik mijn weg in het Belgische administratieve labyrint?

Allemaal vragen waarmee wij u kunnen helpen. De diensten die Axeasy aanbiedt, zijn het resultaat van de jarenlange praktijkervaring van onze staf. Wij hebben een uitgebreide praktische know-how in verband met nagenoeg alle (administratieve en andere) problemen waarmee een buitenlandse consultant in België geconfronteerd wordt. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door een persoonlijke en vertrouwelijke aanpak, waardoor we maximaal kunnen rekening kunnen houden met uw specifieke problemen en behoeften. Vanaf de eerste dag dat u hier aankomt, helpen wij u met het soepel afhandelen van alle administratieve zaken i.v.m. wonen en werken. Afhankelijk van uw profiel bekijken we welke mogelijkheden ervoor u bestaan en we zoeken naar de meest voordelige oplossing.

De mogelijkheden zijn soms verschillend wanneer u afkomstig bent uit een lidstaat van de Europese Unie of niet:

U bent een Europese consultant (EU)?

europe Klik hier voor meer informatie.

U bent een niet-Europese consultant (niet-EU)?

worldwide Klik hier voor meer informatie.